opc_loader

Sunstage zonne-energiesysteem voor warm tapwater

Sunstage is een zonne-energiesysteem voor de opwarming van sanitair water. Hoogrendement zonnecollectoren absorberen de warmte uit de zonnestralen. Het warm water wordt opgeslagen in een speciale isothermische boiler. Energiezuiniger en ecologischer kan niet.

Douchen onder zonnestralen

Het Sunstage is de meest energiezuinige en milieuvriendelijke manier om sanitair warm water te maken, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Het pompstation regelt continu het debiet tussen de collector(en) en de boiler. Dankzij een High Sensitive Solar Absorber genereert de zonnecollecotor ook warmte als de zon zich achter de wolken verstopt. Daardoor zorgt de Sunstage 250 dagen* per jaar voor tapwater van 50°C à 60°C, zonder enige bijverwarming.

Combinatie met Waterstage warmtepomp

Sunstage zonneboiler en warmtepomp in één systeem

De combinatie van een Fujitsu lucht/water warmtepomp en een Sunstage zonne-energiesysteem biedt u een compleet en duurzaam systeem voor cv en warm tapwater.

De warmtepomp verwarmt het water in de eerste instantie voor afgifte aan vloerverwarming, radiatoren en dynamische convectoren terwijl het Sunstage zonne-energiesysteem ca. 250 dagen per jaar zorgt voor sanitair warm water. De Waterstage warmtepomp neemt ook het tapwater over tijdens de momenten dat er te weinig zonne-energie beschikbaar is. Kortom de ultieme energie-efficiënte totaalverwarming.

 

Intelligente sturing voor meer rendement

De Sunstage is voorzien van een regelaar die de pomp(en) aanstuurt in functie van de beschikbare warmte. Dankzij deze precieze sturing geniet u altijd van sanitair warm water met een minimaal energieverbruik.

De zonne-energie krijgt steeds voorrang. Elke dag om 16.00 uur controleert de Waterstage warmtepomp de boilertemperatuur. Als deze niet voldoende geladen is, dan zal de warmtepomp het vat in de warmtepompcyclus opwarmen tot 50°C. 

De antilegionellacyclus werkt interactief met de zon. Maximaal om de 7 dagen dient de boiler gedurende 30 minuten het water tot minimum 60°C te verwarmen. Indien de zon tekort schiet, dan neemt de warmtepomp het over.

  • Nederlands
  • Deutsch